Man holds painted mess. Photo by Alice Dietrich.

08.03.2021

Col·lectiu

Opinió Participació ciutadana

Per la Conca, Unió de Pagesos, Jorba Reflexiona i Salvem Can Titó fem algunes puntualitzacions a les conclusions de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena (MICOD) i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat sobre el procés participatiu del Pla Director Urbanístic de l'Activitat Econòmica de la Conca d'Òdena (PDUAECO).

Després de llegir el document de resultats del procés participatiu sobre el Pla Director Urbanístic de l’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO) i les conclusions que en treuen la Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD) i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat en el seu comunicat de premsa, Per la Conca, Unió de Pagesos, Salvem Can Titó, i Jorba Reflexiona volem fer les puntualitzacions següents:

  • Que mirant el detall de les xifres de participació, parlar d’”alta implicació” no correspon a la realitat. El comunicat parla de 1.300 participants, però no detalla que la immensa majoria de “participants” són les 1.209 visualitzacions que han tingut els vídeos dels quatre seminaris que es van fer telemàticament. A l’hora de comptar participants reals, al document es reconeix que de participants únics n’hi va haver 129.
  • Que s’aprofita la presentació d’aquests resultats per anunciar que es descarten dos dels quatre àmbits que estudiava el document d’avanç (Can Morera i Can Titó), com si es descartessin a conseqüència del procés participatiu. La realitat és molt diferent: Can Morera estava descartat d’entrada perquè això era un compromís adquirit per l’actual equip de govern d’Òdena, i el setembre passat l’ajuntament de Vilanova del Camí es va declarar contrari a fer un polígon a Can Titó quan va veure l’abast de l’oposició popular.
  • Que fent una barreja de valoració quantitativa i qualitativa de les aportacions, els redactors del document extreuen unes conclusions esbiaixades. Per exemple, mentre que en la valoració general de la proposta hi ha una majoria d’aportacions posen en dubte la necessitat d’oferir més sòl industrial i volen que s’aturi el PDUAECO fins que no s’hagi debatut el model econòmic, a les conclusions no se’n diu res i, en canvi, s’afirma que cal oferir parcel·les de gran format, una opinió que ells mateixos reconeixen que surt menys vegades en el procés participatiu.
  • Que en una altra d’aquestes conclusions que no se sap d’on surten es diu que no hi ha una oposició clara a l’àmbit de Jorba. Davant d’això anunciem que si no han sabut veure una oposició clara, ara la començaran a veure. De moment, Jorba Reflexiona ha plantejat la celebració d’una consulta municipal perquè els veïns del poble puguin manifestar-se sobre un projecte que tindria unes conseqüències tan importants i tan irreversibles. Per la Conca, Unió de Pagesos i Salvem Can Titó faran costat a Jorba en la seva lluita perquè els jorbencs puguin decidir el seu futur. Però el projecte de polígon afecta molt directament el nucli de l’Espelt d’Òdena i el barri de Sant Jaume Sesoliveres d'Igualada (on hi ha dos centres escolars), i també s’ha començat a despertar l’oposició dels seus veïns, que mai han estat informats directament pels seus ajuntaments.

Col·lectiu

Per la Conca
Unió de Pagesos
Salvem Can Titó
Jorba Reflexiona

Archivo

Etiquetas

Compartir